Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SBF


Seriespelet har startat

(2017-06-18 10:35)
I helgen spelas det boule petanque över hela landet. 2017 års seriespel har startat och den viktiga klättringen upp och ner i och mellan divisionerna påbörjats. Storfavoriterna började blygsamt...
 
Leif Bäckström, Peter Bengtsson, Åke Löwbeer och Jona Näs – alla från Maria BK – är årets svenska EM-lag i V55-klassen. Dag Hervieu, Ove Lindeberg och Jan Vejdegren, Boo SK, gör segrarna sällskap till Nations Veterans Cup.
 
På söndag vet vi vilka spelare som i oktober åker till Danmark för att representera Sverige i Veteran-EM. Då spelas den sista och avgörande matchen i veteranernas landslagskval i Falkenberg, där finalhelgen inleds redan på lördag morgon.
 
Då vi har fått in många förfrågningar om dispens om anmälningstiden har nu anmälningstiden förlängts för alla till 7 juni.
 
Nästa års Boule-SM kommer att spelas i Karlstad. Det ska byggas boulebanor både vid Löfbergs Arena och på Stora torget när SBF valt att samarbeta med kommunens evenemangsbolag som ägs av Färjestads BK.
 
Anders Larsson, som varit både assisterande förbundskapten och tillförordnad förbundskapten, är nu – kort och gott – förbundskapten.
 

Boulens Dag

(2017-05-18 15:06)
På lördag, den 20 maj, är det Boulens Dag. Runtom i landet spelas det boule på platser där den som är sugen och nyfiken ska kunna ansluta för att få en inblick i den förträffliga sporten, prova att spela och förhoppningsvis återvända med lust.
 
Världspremiären för Dubbel-VM blev mer lyckad än förväntat. Både när det gäller arrangemanget i sig självt och – trots att en VM-medalj kom snopet nära och hade krävts för att kröna den med mer total belåtenhet – de sammanlagda svenska resultaten.
 
Årets ungdomsläger kommer att hållas i Rättvik, vid Siljan. Alla spelare under 23 år är välkomna att delta och även våra grannländers unga spelare är inbjudna. Anmälan ska göras senast den 4 juni.
 
När årets förbundsmöte genomförs under helgen sker det gissningsvis utan större dramatik. Vid verksamhetskonferensen förra månaden tydde inte mycket på att det kommer att bli några debatter av det mer omfattande slaget kring någon av motionerna.
 

Inga svenska VM-medaljer

(2017-04-15 22:13)
Den tredje VM-dagen slutade inte lika lyckligt som de båda första. Sverige förlorade den första matchen i samtliga klasser och det blir inga svenska VM-medaljer den här gången – även om glansen från dem kom retsamt nära.
 
Även VM-dag nummer två slutade på näst intill bästa tänkbara sätt för Sverige. Som är vidare i fyra av fem klasser och ska spela tre åttondelsfinaler och en kvartsfinal i morgon, lördag.
 
Sverige fick en riktigt bra start i VM i Gent och inledde med segrar i samtliga fem klasser. Därefter blev det förluster i alla klasser utom mixdubbeln, där Joachim Andersson och Jessica Johansson redan är klara för åttondelsfinal.
 
Under påskhelgen avgörs inte mindre än fem olika världsmästerskap i Belgien – och tre av världsmästartitlarna ska delas ut för allra första gången. Hela 50 nationer deltar och det kommer att bli svårare än någonsin att lägga beslag på VM-medaljern...
 
Sveriges representanter i Europacupen, Coccinelle PC, kommer i juli att åka till Danmark för att spela den första omgången. Där möter de – utöver värdnationen – Estland, Finland, Luxemburg, Tyskland och Wales i kampen om finalplatserna.
 
12

 

Boulegetingarna på Facebook

Boulegetingarna på Facebook

Pantamera

Postadress:
Tyringe Boulegetingarna - Boule
Ulf Ivarsson, Byaliden 5 B
28294 Hörja

Besöksadress:
Kollingevägen 8
28232 Tyringe

Kontakt:
Tel: 0451-894 40
E-post: This is a mailto link

Se all info